Kuigi alguses otsustati, et üks olulisemaid näitajaid, mida arvestatakse, on viljapõldude saagikus, selgus eile ja üleeile toimunud ringsõidul kandidaatide juurde, et asi on hoopis keerulisem. Kuidas näiteks võrrelda puhtalt teraviljakasvatajat ning inimest, kes tegeleb tipptasemel ka maisi või rohusöötade kasvatamisega? Kas oluline on kõrge saaginumber või tulukus, teadustegevus või põllumeeste järelkasvu koolitamine?

Viljakasvatussektoris tegutsevad organisatsioonid, ühistud ja firmad olid esitanud kandideerima tippude tipud: Pae farmeri taimekasvatusjuhi Urmas Uustalu, kes on mitu aastat järjest kasvatanud Eesti parima rapsisaagi; Ivo Eenpalu, kes lisaks oma pärandtalus teravilja kasvatamisele on ka noortalunike liider; Kaido Kirstu, kelle järgi joondub enamik Saaremaa põllumehi; viiekümneaastase taimekasvatuskogemusega Tartu Agro agronoomi Eino Härmi; kõrgete rukkisaakide meistri Andrus Reila; tuntud teravilja-ja seemnekasvataja Madis Ajaotsa, Kevili asutaja ja eestvedaja Jaak Läänemetsa ning OÜ Voore Farm taimekasvatusjuhi Margus Lepa.

Hindamiskomisjonil seisavad ees tulised arutelud. Parimat taimekasvatajat autasustatakse sügisel toimuval põllumajandus-kaubanduskoja lõikuspeol.