Eesti toidu kuu kestab 3. septembrist oktoobri keskpaigani ja see avatakse ametlikult 4. septembril Muhumaal Koguval. Eesti toidu kuu raames toimub üle Eesti enam kui 30 festivali, laata, näitust, messi ja konverentsi. „Eesti toidu kuu programm avab kodumaise toidukultuuri alates metsaandide kasutamisest, hoidiste tegemisest ja lõpetades maapiirkondade restoranide eripakkumistega,“ rääkis Raudsepp.

„Kuu jooksul toimuvad nii Hiiumaa toidu ja kunsti nädal, hoidiste ja seenefestivalid ning Põhjamaade toiduprofessionaalide kõrgetasemeline ärifoorum SAUCE 2016,“ ütles Kadi Raudsepp ja lisas, et kodumaise tooraine võtavad oma menüüdes tähelepanu alla ka mitukümmend Eesti toidutee võrgustikku kuuluvat Eesti maapiirkondade restorani.

Eesti toidu kuud tähistati esmakordselt 2015. aasta septembris. Kokku osales toidukuu enam kui 30 festivalil ja sündmusel üle 65 000 inimese..