Uued vee- ja keskkonnakaitsenõuded ei jäta põllumehele valikut, kas ehitada hoidlaid või mitte – lähiaastatel peab sõnnikumajandus korda saama.

“Kinnisvarabuumi ajal projekteerisime ja rajasime peamiselt büroo- ja tootmishooneid ning korterelamuid. Praegu on meie peamised objektid seotud teede ja sildade ehitusega.

Meie ehitada on Mäo ümbersõidu ja Koidula piiripunkti viaduktid, betoneerime ka Tallinna Vabaduse väljakut,” rääkis Toompuu.

“Eesti põllumees on aastatega keskkonnateadlikumaks muutunud, mistõttu panustatakse aina enam kvaliteetsetesse silo- ja sõnnikuhoidlatesse. Kuna aprillis toimunud maamessil oli huvi meie uute toodete vastu suur, otsustasime osaleda ka maaelumessil Agri,” lisas ta.

Otseselt samal turul tegutseb E-Betoonelement, kes pakub monteeritavast betoonist hoidlaid.

“Monoliitbetooni eeliseks on see, et sellesse ei jää vuuke, mis vajavad eraldi hermetiseerimist ning kus võivad hiljem tekkida läbijooksud,” arvas Toompuu.

Kuigi firmal, mis siiani tegutses Mapri Projekti nime all, on põllumeeste rasked rahaseisud teada, arvavad nad, et uute keskkonda säästvate silo- ja sõnnikuhoidlate ehitamine on investeering tulevikku.

Toompuu teada on praegu raske kõigil ning see avaldub ka eelmisest aastast 30% võrra madalamates ehituse hindades.

Seega on tema meelest praegu paras aeg vajalik investeering, mis juba aasta-kahe pärast võiks tulu tuua, ära teha. Praegu saab ehituse kindlasti odavamalt kätte.

Toompuu lisas, et juba pärast maamessi said nad endale esimesed kliendid, Agrilgi tunti monoliitbetoonist hoidlate vastu huvi ning 4–5 põllumehega läbirääkimised juba käivad.