Metsauuendamise toetuse esimese vooru taotluste esitamise tähtpäev on 15.07.2016 ja eelarve 800 000 eurot.

Ka 2016.a. teisel poolaastal on kavas aidata kaasa erametsade kasvatamisele ja hooldamisele nii metsa uuendamise, metsamaaparanduse kui ka metsainventeerimise toetamisega. Samuti toetatakse väikemetsaomanikke abistavate metsaühistute arengut. 2016.a. teise poolaasta toetuste eelarve suurus selgub juunis.

„Eesti erametsaomanik on oma varale üha parem peremees. Toetuste abil ja metsaühistute toel oleme metsa uuendamisel mõnelt miljonilt aastas maha pandud taimelt jõudnud tänaseks 7-8 miljoni taimeni,“ selgitas SA Erametsakeskus juhatuse liige Jaanus Aun. „Toetusraha jagamisel lähtume endiselt põhimõttest, et väikemetsaomanikud saavad enda toetusosa täies mahus kätte, suuremaid toetatakse vähem,“ lisas ta.

Märgatavalt on kasvanud ka hooldusraiete maht. Möödunud aastal küsiti Erametsakeskuselt toetust kokku ligi kümne tuhande hektari metsa korrastamiseks. „Et suuresti just hooldusraiete tegemisest sõltub metsa tervis ja tuleviku tulu, on hooldusraiete toetamine üks Erametsakeskuse prioriteete,“ ütles Jaanus Aun. 2016. aastal saavad erametsaomanikud Euroopa Liidu rahastatava metsameetme toetust kokku kaks miljonit eurot.

Toetuse saamise avaldusi loodab Erametsakeskus vastu võtta enne jaaniaega. Natura metsatoetuse taotlusi planeeritakse vastu võtta aprillis. Toetuse eelarve on ligikaudu 4 miljonit eurot.

Toetustaotlust on kõige mugavam täita e-PRIAs, juhendid on erametsaportaalis.