Andmekaitse Inspektsiooni hinnangul loob selline sõiduki margi ja registreerimisnumbri avaldamine olukorra, kus ühelt poolt riik liiklusregistrile vaba juurdepääsu ei võimalda, kuid teisalt luuakse võimalus koguda piiramatul isikute ringil andmeid isikute ja sõidukite seotuse kohta. Avaldatud teadaanded on interneti otsingumootoritele avatud (ehk nn ´guugeldatavad´).

Inspektsioon on seisukohal, et seeläbi töödeldakse isikuandmeid liigselt, ületades seadusandja püstitatud eesmärke ja isikute privaatsust riivaval moel.

Praktikas väljendub selline teguviis olukorrana, kus liikluskaamera poolt fikseeritud rikkumise puhul avaldatakse internetis sõiduki eest vastutava kasutaja isiku andmed koos sõidukiandmetega.

Inspektsiooni järelvalveosakonna juhataja ülesandeid täitva Andres Ojaveri hinnangul aga ei peaks olema interneti otsingumootori abiga lihtsalt kättesaadav näiteks informatsioon isiku kohta, kes istub kõrvaloleva sõiduki roolis või millise sõidukiga liikleb töökaaslase pereliige.

Varem on Andmekaitse Inspektsioon teinud ettepaneku seada ajaline piirang Ametlikes Teadaannetes avaldamisele, et isikuandmeid sisaldavad aastatetagused teated igavesti internetis üleval ei ripuks.

Andmekaitse Inspektsioon eeldab rikkumise lõpetamist ning ootab sellekohast kinnitust novembri lõpuks.