Erametsaliidu uue tegevjuhi leidmise viisi otsustab liidu juhatus oma tänasel koosolekul. “Tõenäoliselt tuleb selleks avalik konkurss,” märkis liidu juhatuse esimees Taavi Ehrpais.

Pärast kümmet aastat

“Mulle tundub, et nüüd peaks oma võimaluse saama noorem põlvkond – vanemate olijate kogemust, mis on ka väga vajalik, kannab juhatuse esimees,” ütles 2002. aastast erametsaliidus tegutsenud Ants Varblane.

Oma kandideerimist Eesti Metsaseltsi tegevjuhi konkursil põhjendas Ants Varblane sooviga luua uut kvaliteeti. “Erametsaliidu tööd olen enda meelest hästi teinud, aga tundsin, et enam paremini ei oska – oli aeg uueks väljakutseks.”

Ta lisas, et senisest ametist lahkudes tunneb rõõmu päris paljudest asjadest, mida era­metsaliit on kümne aastaga saavutanud. “Aga eks äpardumisi ole ka olnud,” nentis Varblane. “Näiteks pole me veel suutnud keskühistut Eramets muuta tõeliselt üleriigiliseks organisatsiooniks ja ega jahiseaduse eelnõu pikaleveninud arutelu ole ju ka asi, mille üle väga rõõmustada.”

Eesti Erametsaliit on era­metsaomanikke ühendav ja neid riigi tasemel esindav organisatsioon, Eesti Metsaselts ühendab aga ühiste aadetega metsandusorganisatsioone. Konkursiessee järgi peab Ants Varblane selle seltsi tegevjuhina muu hulgas oma sihiks mõjutada metsandusorganisatsioonide ja eri põlvkondade metsandusinimeste koostöös Eesti avalikku arvamust.

“Metsandussektor tervikuna peab ühiskonna silmis omandama sellise tähenduse, mis tal tegelikult on,” seisab essees.

Korraline konkurss

Uut tegevjuhti, juhatuse esimeest otsib ka riigimetsa majandaja RMK, kuna senise juhatuse esimehe Aigar Kallase viieaastane ametiaeg lõpeb.

Konkurss sellele ametikohale on välja kuulutatud ja avaldusi oodatakse kandideerijatelt 10. augustini. Konkursitingimused on ära toodud RMK kodulehel.

Juhatuse esimehe valijaks on RMK nõukogu. Teised juhatuse liikmed, kelleks praegu on Tiit Timberg ja Tavo Uuetalu, valib nõukogu uue esimehe esitatud kandidaatide seast.