Valgevene turgu Sulling tootjatele aga ei soovita. Paar nädalat tagasi põllumajandusministri Valgevene visiidi ajal ilmus uudis, kuidas Venemaa oli aru saanud, et mitmed Euroopa Liidu riigid viivad oma kaupu Venemaale läbi Valgevene, ja sulges nende ekspordivõimalused Venemaale.

„Selline võimalus võib olla hallis tsoonis, see võib esmapilgul ahvatlev näida, aga pikas perspektiivis võib see valusalt kätte maksta,“ ütles Sulling.

Kirjeldades piimasektori olukorda rõhutas Sulling, et piimatootjatel on kõik lepingud säilinud, lihtsalt hind on langenud. Ta leidis, et kui aasta alguses küündisid hinnad 40 eurosendini piimaliitri eest ning praegu on hind langenud 23-24 sendini, siis aasta keskmiseks tuleb korralik hind.

Sulling hindas kõrgelt Eesti piimatootjate võimalust siseneda uutele turgudele. „Kuigi hinnad on madalad, on ka Euroopas oma eksporti laiendatud, näiteks Hollandisse, Itaaliasse ja Saksamaale. Loomulikult on soov saada alati kõrgemat hinda, aga turu olukord on selline. Selleks me näemegi vaeva Aasia suunal, sealt võib saada kõrgemat hinda oma toodete eest.“