Reedel surutakse eemalduva kõrgrõhuala ja lääne poolt läheneva tsükloni soojas sektoris lõunatuulega Eesti kohale päris soe õhk. Nii öö kui päev on südasuviselt soojad, öösel 12–17, päeval 20–27°. Võib-olla jääb äikesevihmade tsoon õhtupoolikul veel peamiselt saarte, lääneranniku ja Läti kohale.

Laupäeva öösel tõrjub taastuv edelavool kuumema õhu eemale itta. Tugevad vihmad ja äike on hommikuks idapiiri taha lahkumas, kuid vFõivad päeval veel jätkuda Kagu-Eestis. Päevane maksimum võib olla 20–25° lähedal.

Pühapäeval-esmaspäeval annab Kesk-Euroopas tugevnev kõrgrõhuala pisut kuivema ilma lootusi, kuid päevased hoovihmad on eelnenud suursadude järel ka kõrgrõhualas üsna tavalised. Tugevad äikesevihmad võivad lausaliselt haarata esmaspäeva õhtul. Õhutemperatuur on 18–24, esmaspäeval Kagu-Eestis kuni 26°.

Teisipäev toob arvutuste järgi jätkuvalt tugevad vihmad ja äikese, sest eemalduva sooja kõrgrõhuala järel jääb Eesti lääne poolt madalrõhuala hõlmas peale tungiva jaheduse piirimaile.

Kolmapäevast võib vana madalrõhuala kese mõne päeva Soome kohal püsida. Valitsevas edelavoolus muutub ilm päev-päevalt jahedamaks ja hoovihmad
on igapäevased külalised. Ju siis on aeg seenele minna.