Siiski see soov ei täitunud, kuna tolleaegsed olud seda ei võimaldanud. Pärast aastat töötamist ehitusel, õppis Valentin aastatel 1971 kuni 1972 Arknas noorem-veterinaarvelskriks ja seemendustehnikuks. Elu ja töökohaks sai Kehtna. Töö kõrvalt, aastatel 1975 kuni 1981, jätkas ta õpinguid EPA kaugõppeosakonnas zootehnika erialal, mille lõpetamise järel sai tööks Kehtna sovhoostehnikumis algul aretuszootehniku ja hiljem juba vanemzootehniku ametikoht.

1982 valmis Kehtnas Valentin Küti osalemisel uus seakasvatuskompleks, mida ta ise ka juhtima hakkas. Eesti Vabariigi taastamise järgselt jätkati koos parneritega samas aktsiaseltsina. Seakasvatuse kõrvale loodi lihatööstus. Seda kompleksi juhtis Valentin Kütt pühendumusega elu lõpuni, olles kogu aeg aktiivne kaasarääkija ühistus, kohtumistel parnerite- ja valitsusasutustega. Konkursi “Aasta Põllumees 2010” kandidaadina oli tema hüüdlauseks: “Rohkem liha vorsti sisse!”

Ta väärtustas korrekstsust käitumises ja suhetes, tegi oma tööd pühendumusega, valutas südant kõige pärast ja oli väga kriitiline asjade suhtes, mis ei olnud tema meelest õiglased.

Jääme Valentin Kütti mäletama kui head juhti, ühistu liiget, kolleegi ja sõpra.

Valentin Kütt oli abikaasa, isa ja vanaisa. Avaldame siirast kaastunnet lähedastele.

Lahkunu ärasaatmine toimub laupäeval, 5. septembril kell 12.00 Rapla kirikust.

Eesti Tõusigade Aretusühistu