Suursoo kadakaga on seotud legend, et tema juures on kolmesaja aasta eest oma puhkepeatusel istunud Rootsi kuningas Karl XII.

“Puhastasime kadaka võsast välja, kui 2000. aastal algas meil külaliikumine,” ütles Suursoo külavanem Taivo Laherand. Kuigi nüüdseks on selgunud, et Rootsi kuningaga on võib-olla rohkemgi seotud lähikonna teine vana puu, jalakas, on küla otsustanud just kadaka koos oma legendidega võtta küla märgiks.

Otsest ohtu, et liinihooldajad kadakale liiga teevad, Laheranna sõnul pole, pealegi võetakse õhuliin varsti hoopis maha. Siiski on küla teinud Rae vallavalitsusele ettepaneku võtta heas elujõus puu kohaliku kaitse alla. Vallamaja andmeil plaanitakse kaitse kehtestada veel tänavu.

Ajaloohuviline Rae valla elanik Peeter Böckler lisas, et Karl XII ja ta vägede läbiminek praeguse Rae valla aladelt on üsna tõenäoline. On teada, et 300 aastat tagasi Pärnu sadamasse jõudes sai Karl XII teate Peeter I vägede tulekust üle Narva jõe. Seepeale liikus Rootsi kuningas läbi Eesti Peeter I pealetungi takistama.

Böckler märkis, et selle teekonna märgid on alles praeguse Eesti kohanimedes, näiteks Karla külad Kose ja Jüri lähistel.