Päeva alustas Asko Hartman, kes tutvustas oma kahehobuse metsatöörakendit, kirjutab koosolekul viibinud eesti raskeveohobuste kasvataja Sanna Turu Eesti Hobusekasvatajate Seltsi kodulehel. Ka eestlased on seda massiivset rakendit näha saanud - möödunud suvel eesti raskeveohobuste päeval Nurmenuku puhkekeskuses.

Hartman näitas rakendivarustust ja selgitas selle kasutamist. Samuti juhendas, kuidas hobusele varustust sobitada, ja seletas, milliseks tööks milliseid lisavahendeid vaja läheb. Soovijad said lisaks vaatamisele ka ise Hartmani rakendi juhtimist ja hüdraulilise tõstukiga töö tegemist proovida. Räägiti sedagi, kuidas ühe hobusega metsast palke välja vedada.

Eesti Raskeveohobuste Ühing Soomes plaanib sel aastal korraldada koos kohalike tori- ja eesti tõugu hobuste kasvatajatega ühise hobupäeva ja näituse.

Ühingul on kavas välja anda soomekeelne raamat, mis tutvustaks eesti raskeveohobuste minevikku, olevikku ja tõuraamatut. Ilmuma peaks see 2010. aastal. Ettevalmistustööd raamatu ilmumiseks on juba käimas.