Männi sõnul antakse taimekaitsepäeval ülevaade maasikakasvatuses rakendatavatest kahjurite ja hahkhallituse tõrjevõtetest ning potentsiaalsetest Eesti tingimustesse sobivatest küüslaugusortidest, samuti tutvustatakse köögiviljakultuuridel saadud katsetulemusi nii mahe- kui tavatootmise tingimustes ning arutletakse mahe marja- ja õunakasvatuse võimalustest Eestis.

„Samuti räägivad oma ala professionaalid maastikuelementide olulisusest rapsikahjuri kõdra-peitkärsaka ohjamisel, aga ka põlluservadega seotud uuringute tulemustest,“ lisas Mänd.

Taimekaitsepäeval tutvustamisele tulevad projektid: aiakultuuride kasvatus- ning taimekaitsetehnoloogiate täiustamine toodangu kvaliteedi ja konkurentsivõime suurendamise eesmärgil, ökosüsteemi teenuste roll jätkusuutlikus põllumajanduses (QUESSA - 7. raamprogramm) ning täppisbiotõrje ja tolmeldamine mahepõllumajanduses (BICOPOLL ERA-NET CORE ORGANIC).

Taimekaitsepäev toimub juba 23. korda. Üritust toetavad Eesti Maaülikool, Maaelu Arengu Euroopa Põllumajandusfond ja Eesti Taimekaitse Selts.