„Sadulaauto näol on tegemist liikuva sadulapoe ja nõuandekeskusega,“ avab ettevõtmise tagamaid selle omanik Ingrid Randlaht. „Sadulaauto võimaldab osta sobitatud ja järele proovitud sadulaid otse hobuse juures tallis. See aitab vältida ebaõigeid investeeringuid ning sobimatutest sadulatest lähtuvaid probleeme.“

Sadulapassimine ei ole pelgalt ühekordne tegevus. Tulemuslikkuse taga on hea kontakt sadulapassijaga ja pidev tagasiside hobuse omanikult ja ratsutajalt. Hobused muudavad oma kuju, see on normaalne. Sadul peab nende muutustega kaasas käima, et mitte muutuda arengule takistuseks.

„Kuna Eesti tingimustes on keeruline pidev sadulate vahetamine ja muutmine, on minue eesmärgiks panustada eelkõige just sellistesse sadulatesse, mida on võimalik kohapeal suhteliselt palju modelleerida,“ selgitab Randlaht. Samuti soovib ta arendada kasutatud sadulate ringlust kohalikul turul, sel eesmärgil tehakse koostööd kogenud sadulapassijate ning sadulseppadega Soomest. Ka koolitustele on mõeldud, esimesed sadulaseminarid toimuvad juba oktoobris.

Lisaks sadulatele pakub pikaajalise hobukogemusega ettevõtlik naine hobuseomanikele nende hobuste algratsastuse teenust ning abi hobuse käitumisprobleemide lahendamisel. „Erilise tähelepanu püüan suunata eesti tõugu hobustele, sest olen nendega pikalt töötanud ning tean, et ka neile n-ö rasketele ja erilistele selgadele leidub sobivaid sadulaid,“ sõnab ta veendunult.