„Mulle pakuti kohta hoone tagumises nurgas kommi- ja saialettide vahel, mitte seal, kus olen varem olnud või teiste köögiviljamüüjate juures,“ on naine pahane. „Lisaks öeldi, et mina tulen segama teiste müüki magusal ajal. Kuidas saab otsetootja koha Tartu turuhoonesse?“ küsib ta lisades, et tema varasema koha peal müüakse praegu Poolast pärit saadusi.

AS Tartu Turg peainsener Jüri Aliste selgitas, et kauplejatel on õigus osta müügiõigus välja järgmiseks perioodiks samale kohale. „Sirje müüs varem seal, kus müüdi välismaiseid puuvilju maikuuni. Sel aastal aga jätkasid nad müüki ka edaspidi ja meil polnud õigust keelduda,“ selgitas Aliste lisades, et talunikule pakutud koht oligi ainuke vaba koht. „Peame eelistama seda, kes varem tuleb.“

Kuigi Tartu Turu esindaja on ajakirjanduses väitnud, et eelistatakse kohalikke kasvatajaid, on Sirje Saarejõe pahane, et tema näitel ei ole sugugi nii ja eelistatakse pigem vahendajaid.

Aliste sõnul on turul tõepoolest vähe tootjaid oma kaupa müümas, kuna müügiga tegelevad selleks palgatud töötajad. „Suurem tootja töötab oma talus ja siin müüb keegi tema toodangut. Siinsete müüjate jaoks on see ainuke sissetulek ja neid tulebki eelistada. Proua Sirje on aga pensionär, kes kasvatab ja müüb oma toodangut pensionile lisaks,“ ütles Jüri Aliste esindaja.