Asendusteenistus loodi küll Eurooap Liidu raha toel ega läinud algul väga hoogsalt käima, kuid praeguseks on tegu täiesti arvestatava institutsiooniga.

Oktoobri lõpus täitus taluliidu asendusteenistusel kaheksas tegevusaasta. Sünnipäev sattus sellele päevale, kui teenistuse juhataja Riina Kaldaru käis koos kolleegidega Saaremaal vaatamas, kuidas asendajail töökohal läheb. Niisiis ühendati meeldiv kasulikuga.

Asendusteenistus aitab Kaldaru sõnul aastas enam kui kahtsada talu, pakkudes puhkuse ja haiguse ajal asendamist kuni kahele inimesele ettevõtte kohta.

Kaldaru sõnul on enam kui 430 talupidajat sõlminud asendusteenistusega lepingu ja sellest on kujunenud oluline tööandja Eesti maapiirkondades.

Asendusteenistus pakub praktilist väljaõpet ja väärikat tööd enam kui neljakümnele inimesele aastas, aidates Eesti väikese ja keskmise suurusega ettevõtjaid, et nad saaksid endale lubada aastas mõned korrad puhata, ravil või reisil käia.

„Meie asendustalunikud käivad taludes tööl enam kui 40 tuhat tundi aastas. See on kvaliteetaeg, mida Eesti talunikud saavad kasutada tervise taastamiseks või puhkuseks. Meie asendustalunikud on kullaprooviga töötajad, kelle järele on nõudlus suurem, kui seni veel pakkuda suudame,“ kiidab Riina Kaldaru.