"Külas elab 320 perekonda ning vähemalt üks iga pere liikmetest on millalgi endalt elu võtnud," sõnas hiljuti (pärast oma eelkäija suitsiidi) valitud võimuesindaja Rajendra Sisodiya.

Arvatakse, et enesetappude põhjuseks on nii rahaline kitsikus kui põldudel kasutatatavd pestitsiidid. Psühhiaatrite väitel võivad rohkearvulised depressiooni- ja skisofreeniatjuhtumid olla põhjustatud just taimekaitsevahenditest.

"Hiinas, piirkonnas, kus paljud farmerid enesetappe sooritasid, paar aastat tagasi tehtud uuring näitas, et insektitsiidides kasutatav organofosfaat on väga toksiline ning kutsub esile depresiivset seisundit. Seega tuleb ka Badis ja Khargones laiemalt pestitsiidide mõju uurida," arvab dr Srikanth Reddy.

Paljud India farmerid kasvatavad vaid puuvilla ning sõltuvad selle saagikusest täielikult. Kui saak ikaldub, satuvad nad finantsraskustesse, mis aina süvenevad. Enesetapud selle taustal näivad lausa nakkavatena.

Nii nagu mujalgi maailmas on vaimuhaigused Indiaski häbimärgistamise põhjuseks. Alates 1995. aastast on selles riigis suitsiidi sooritanud enam kui 300 000 talunikku.

Allikas: naturalnews.com