Kahetsusväärselt on Eesti riik alates 2014. aastast jätnud põllumeestele maksmata siseriiklikud üleminekutoetused. Tuleval aastal on Euroopa Liidu reeglite kohaselt Eestil võimalik oma riigieelarvest põllumehi toetada ligi 20 miljoni euroga ning talupidajate keskliidu hinnangul peaks riik seda ka tingimata tegema.

Euroopa Liidu poolt on planeeritud Eestile eraldada 8,1 miljonit eurot põllumajanduse kriisiabi. Keskliit peab vajalikuks, et Eesti riigi poolne kaasfinantseering oleks samas mahus ja selle väljamaksmine toimuks esimesel võimalusel.

Talupidajate keskliit ei osale suurpõllumeeste aktsioonil „(M)ärkamine!“, kuna selle rõhuasetus on liialt piimandusekeskne. Samuti on piimapudelite maha asetamine, sobimatu märgistamine ja selliselt väljajagamine talupidajate keskliidu arvates kohatu, sest toit on Eesti traditsioonide kohaselt püha ja sellega ei eksperimenteerita.

Talupidajate keskliit peab väga oluliseks Eesti põllumajanduses peretalude arendamist ja selleks paremate võimaluste leidmist Eesti maaelu arengukava raames.