Kokku vaatlesid linnusõbrad 37 046 lindu 62 liigist. Kõige arvukam liik oli oodatult rasvatihane, kes esines 95% vaatluskohtades ning moodustas pea veerandi lindude koguarvust.

Teise koha saavutas üllatuslikult aga rohevint, kes talve esimesel poolel oli üsna harva kohatav talvituja. Neile järgnesid koguarvult põld- ja koduvarblased, hallvares, leevike ja sinitihane. Sagedaseks osutus kamusträstas, keda kohati peaaegupooltes vaatluskohtades.

Samuti üllatas meil vähearvuka talvituja metsvindi rohkus, keda kohati 55 vaatluspaigas.

Lisaks nähti selliseid talviseid haruldusi nagu kuldnokk, punarind, käblik, kaelus-turteltuvi, faasan ja tamme-kirjurähn.

Röövlindudest vaadeldi raudkulli, kanakulli, hiireviud, välja-loorkulli ja värbkakku. Kaheteistkümnes vaatluspaigas kohati ka aasta lindu 2010 - hallõgijat.

Tänavusel külmal talvel märkasid vaatlejad senisest palju tihedamini pasknääride ja hallõgijate ilmumist toidumajade lähedusse, paljud linnusõbrad tundsid aga muret nurmkanade vähese arvukuse pärast.

Aialinnuvaatluse täpne statistika nii kogu Eesti kui maakondade ja valdade kohta on saadaval Talv 2010 kodulehel.

Talvist aialinnuvaatlust toetas Keskkonnainvesteeringute Keskus ning Islandi, Liechtensteini ja Norra EMP finantsmehhanismid Avatud Eesti Fondi vahendusel. Järgmine talvine aialinnuvaatlus toimub 29.-30. jaanuaril 2011.