Nüüd tutvustabki koda messil Eesti toidukultuuri ja toitu, Eesti riiki tervikuna, külastajatele antakse teavet ka turismivõimaluste, eriti maaturismi kohta Eestis.

Roheline Nädal pole tavaline ärimess, kus firmad omavahel ärikontakte sõlmivad, vaid tegemist on pigem suure toidupeoga, kus kogu maailma toidukultuur 10 päeva jooksul Berliinis kokku saab. Tegemist on maailma ühe suurema müügimessi või isegi suure laadaga, kus käib uute toodetega tutvumas ja uusi maitseid proovimas tuhandeid ja tuhandeid inimesi kogu maailmast.

Riigistendiga esinemist Rohelisel Nädalal peetakse väga oluliseks just poliitilises mõttes – mess on omamoodi katalüsaator esinevate riikide toiduainetetööstustele. Messi omapäraks on pikk kestvusaeg (10 päeva) ning võimalus tooteid messipublikule müüa. Eksponendid üle maailma peavad messi ideaalseks “proovituruks”. Paljud toidutootjad kasutavad seda suurepärast võimalust tutvustada oma maa delikatesse ja uusi tooteid ning saada vahetu hinnang messikülastajatelt.

Eelmisel aastal käis messil üle 400 000 külastajat, neist üle 94 000 olid spetsialistid, keskmiselt kulutas külastaja messil 100 eurot. Eelmisel aastal osales rekordarv eksponente – 56 maalt 1600.

Messi külastab igal aastal rohkesti tipp-poliitikuid ja toimub arvukalt kõrgtasemel riikidevahelisi kohtumisi. Ka 2010 on kavas põllumajandusministrite II Berliini kohtumine ja kindlasti arutatakse ühise põllumajanduspoliitika teemasid. Eestist läheb messile ka põllumajandusministeeriumi delegatsioon eesotsas minister Helir-Valdor Seederiga.

Eesti 100-ruutmeetrise stendi kujundus on inspireeritud meie kaunitest loodusmaastikest, meie rahvarõivamustritest ja riigilipu värvidest. Messikülalistele esinevad Eesti muusikud Kait Tamra, Aldo Järve ja Andrus Lehes.

Messikülalistele pakutakse müügiks ja söögiks Eestis toodetud parimaid tooteid firmadelt Linpet, E-Piim, Saaremaa Piimatööstus, Delibalt, Maag Piimatööstus, Kõlleste Kommimeistrid, Elujõud, Meveda, Liviko, Kümmel ATM, Balsnack International, Salvest, Põltsamaa Felix, Viru Rand, Pai Pagarid, Tervix, Eesti Pagar, Kalev, Pere Leib Tootmine, FIE Ülo Pullisaar. Traditsiooniliselt pakutakse messikülalistele rukkileiba ja võid, juustu, ulukilihast vorsti, vürtsikilu, kohupiimatooteid, kama, maiustusi, mett, vutimune, taimeteesid, Vana Tallinna likööri ja muid häid tooteid.