Maa päeva ei tähistamine ei ole vaid kord aastas keskkonnale mõtlemine. See on üks osa Maa päeva võrgustikust. Võrgustik tegutseb aastaringselt, edendades ülemaailmselt keskkonnateadlikkust ja võimaldades keskkonnaaktivistidel üle kogu maailma omavahel suhelda ning koostöö tulemusi oma kohalikus kogukonnas ellu rakendada.

Maa päeva ettevõtmistega on seotud inimesed 190st riigist üle kogu maailma. Ka Eestis toimub sel puhul mitmeid erinevaid üritusi.

Maaleht soovitab võimalusel minna kinno, vaatama dokumentaalfilmi "Samsara", mille erilinastused toimuvad täna Tartus, Tallinnas ja Narvas.

"Samsara" tähendab sanskriti keeles elu lõputut ringkäiku, mis seob kõiki olendeid Maal. Selle tabamatu ühisosa leidmine nii inimkonna kui ka seda ümbritseva looduskeskkonna vahel ongi kannustanud filmi autoreid pühenduma aastatepikkusele rännakule mööda maailma, et püüda filmilindile võrratult kaunid ja liigutavad kaadrid, mis toovad meieni inimelu selle ilus ja valus ning tuletavad meelde kuivõrd aukartust äratav ja imetlusväärne on maailm me ümber.

Vaata "Samsara" treilerit: