„Messi üks suurimaid üllatajaid on Eesti tuntuim mootorrataste ümberehitaja Fredy Jäätes, kes toob kohale umbes 15 maailmas ainulaadset Harley Davidson V-Rod’i. Lisaks eridisainile, millist pole veel mitte kusagil maailmas nähtud, on mitmetel Fredy tsiklitel peal kompressorid või turbod, mis tema enda sõnul kahekordistavad võimsusnäitajaid. Kindlasti pannakse mõni neist ka käima,“ kirjeldas Urbel. Ta märkis veel, et sündmuse teeb eriliseks asjaolu, et Fredy Jäätes on otsustanud oma mootorrattaid ainult Tartu tsiklimessil esitleda – naaberriikide messikorraldajatele on Jäätes järjepidevalt „ei“ öelnud.

Uute mootorrataste müüjatel toimub mitmeid Eesti esmaesitlusi, näiteks Honda ekspositsioonialale tuleb tervelt 18 mootorratast, millest üheksa on nii uued, et neid pole veel edasimüüjatelgi, rääkis korraldaja. Uued mudelid on väljas ka teistel markidel, nii Aprilia, Arctic Cat’i, BMW, CF Moto, Harley-Davidsoni, Husqvarna, KTM’i, Suzuki kui Yamaha aladel näeb palju põnevat. Urbeli sõnul on messil uudisena väljas Itaalia tuntud mootorrattatootja MV Agusta mudelid.

Lisaks uutele ja ümberehitatud tsiklitele näeb messil ka muud motomaailmaga seotut, alustades motorõivaste ja varuosadega ning lõpetades motoklubide ja autokoolide ekspositsioonidega. Motoexotika korraldaja sõnutsi on vaatamist kogu perele.

Üks külastaja lahkub messilt Harley-Davidson Sportsteriga

„Harley-Davidsoni Eesti edasimüüja otsustas tänavu külastajaid üllatada, pannes auhinnaks välja uhiuue mootorratta. Loosis saavad osaleda kõik, kes lunastavad kümne euro eest Harley-Davidsoni ekspositsioonialalt loosipileti,“ rääkis Motoexotika korraldaja Anders Urbel. Tulevane mootorrattaomanik selgub messi viimasel päeval, 23. märtsil kell 15, kui külastajate silme all võetakse loosikastist ühe õnneliku nimi, täpsustas ta. Maanteeameti e-teeninduses registreeritakse koheselt tsikkel ka uue omaniku nimele. „Kümne euro eest saada uhiuue mootorratta omanikuks – tasub loosist osa võtta!“

Motoexotika 2014 toimub Tartu messikeskuses 21.-23. märtsini. Rohkem teavet www.motoexotika.ee.