Jeep Grand Cherokee on läbi aegade olnud tuntud oma tipptasemel varustuse poolest. Uus Grand Cherokee jätkab seda traditsiooni, pakkudes luksuslikke ja kõrgtehnoloogilisi lahendusi – ning eelkõige maastikusuutlikkust – millele on raske vastu seista ükskõik millisel konkurentidest.

Eestis enim müüdud varustustaseme Overland puhul on varustuses panoraam-klaaskatus, Quadra-Lift õhkvedrustus ja aeglustiga Quadra-Drive II pidev nelikveosüsteem koos lukustuva tagadiferentsiaaliga, LED-päevasõidutuled, ventileeritavad Nappa nahast viimistlusega istmed, 8,4-tollise ekraaniga meediakeskus, parkimisabi koos tagurduskaameraga, digitaalselt seadistatav TFT-näidikupaneel, elektrilise ajamiga tagaluuk, 9+1 kõlariga helisüsteem võimsusega 506W ning soojendusega rooliratas.

Jeep Grand Cherokee on saadaval kolmeliitrise kuuesilindrilise turbodiiselmootori, 3,6-liitrise kuuesilindrilise bensiinimootori ja 5,7- või 6,4-liitrise kaheksasilindrilise bensiinimootoriga. Eestis populaarseima, 3-liitrise diiselmootoriga, Grand Cherokee keskmine kütusekulu algab vaid 7,5 liitrist 100 km kohta. Seejuures arendab mootor võimsust 184 kW (250 hj), pöördemomendiga maksimaalselt 569 Nm. See võimaldab autol kiirendada 0-100 km/h 7,8 sekundiga.

Märkimisväärne on ka diiselmootoriga Grand Cherokee haagiseveovõime - lubatud haagise suurim mass ulatub kuni 3,5 tonnini (varustustaseme Summit puhul 2949 kilogrammini).

Jeep Grand Cherokee tuli turule 1992. aastal. Sellest ajast alates on müüdud pea viis miljonit autot.

Konkurssi Kõrvalteede kuningas korraldas portaal Whatcar.ee, eesmärgiks leida viimase aasta jooksul Eestisse jõudnud tähelepanuväärseim auto, millega sobib lisaks maanteele sõita ka maastikul ja kõrvalteedel.