Konverentsil arutataksegi toiduga kindlustatuse ning keskkonna ja territoriaalse tasakaalu säilitamise tähtsuse üle põllumajanduses. Agrofoorumil esinevad teadlaste ja ettevõtjate kõrval Euroopa Komisjoni põllumajanduse ja maaelu peadirektoraadi asepeadirektor Loretta Dormal-Marino, ÜRO toidu- ja põllumajandusorganisatsiooni (FAO) põllumajandusosakonna asepeadirektor Ren Wang ning OECD kaubandus- ja põllumajandusdirektoraadi nõunik Carmel Cahill. Konverentsi külastavad Soome põllumajandusminister Jari Koskinen, Läti põllumajandusminister Laimdota Straujuma ning Aserbaidžaani, Gruusia, Moldova ja Leedu aseministrid.

Konverents avatakse täna kell 9.30 Eesti Maaülikooli peahoone aulas. Avaettekannetele järgneb ühine Maamessi külastamine, kus avasõnad ütlevad Euroopa Komisjoni esindaja Loretta Dormal-Marino ja põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder, seejärel jätkuvad arutelud töögruppides.

Reedel, 19. aprillil räägitakse innovatsioonist põllumajanduses, pärastlõunal tutvutakse aga Eesti edukate põllumajandusettevõtetega.

Konverentsi korraldavad Põllumajandusministeerium, Eesti Maaülikool ja Peterburi Agraarülikool. Konverentsi töökeelteks on inglise ja vene keel.

Lisainfo ja ajakava SIIT.