Maafesti telk-restoran pakub külastajatele roogi, mille tooraine tootja elab lähikonnas. „Tegemist on puhtalt kohaliku toiduga,“ lisas TÜ Taluturg juhatuse esimees Katrin Noorkõiv. Noorkõiv selgitas, et kohaliku toidu ühte ja ainsat definitsiooni ei ole välja töötatud, kuid põhitingimusi kohalikule toidule on kolm:
- tarbija teab, kust tooraine pärineb ja tal on võimalik minna tagasi tootjani;
- tooraine tarneahel on lühike;
- tooraine on tervilik ja selles ei ole kasutatud kunstlikke lisaaineid.

Neljapäeval  kell 14.00 algab Maafesti telgis vestlusring kohaliku toidu teemadel. Toidu tootjate, vahendajate, töötlejate ja teadlaste arutelu käsitleb kohalikku ja poetoitu, tarbijate harjumusi, kohaliku toidu kättesaadavust ja üritab vaadata ka tulevikku ehk arutatakse, mida me sööme aastal 2020.

Maafesti telk on avatud neljapäeval kell 12-17, reedel ja laupäeval kell 12-18. Reede õhtul kell 19-24 on avatud Maafesti klubi, esineb ansambel Meie Mees ning profikokad tagavad maitseelamused.