Seekord laekus kõige rohkem taotlusi Saaremaale (49) ja Tartumaale (46) kavandatavate objektide kohta. Investeeringuid kavandatakse kõigis maakondades, neli projekti hõlmavad mitut maakonda. Ühel taotlejal on nn väikeprojektide taotlusvoorus võimalik toetust saada maksimaalselt 100 000 eurot, lisaks tuleb 50-70% investeeringu maksumusest omaosalusega katta.

Toetust soovisid mikroettevõtjad saada väga erinevateks kulutusteks alates uute rajatiste ehitamisest ja olemasolevate parendamisest ning neisse sisseseade ja tehnika soetamisest, kuni maainimestele ja külalistele mitmesuguste teenuste osutamiseks kõige vajaliku soetamiseks.

Näiteks soovitakse rajada või täiendada mitut puhkekompleksi, rekonstrueerida ja sisustada endisi mõisaid, koolimaju, töökodasid, saunu, tootmishooneid või anda neile uus funktsioon. Palju soovitakse soetada masinaid ja seadmeid, mis on vajalikud põllumajandustootjatele ja lihtsalt maarahvale teenuste osutamiseks: remonditöökojad, saekaatrid, tõstukid, kiletajad, traktorid, halumasinad, lumesahad...

Aga projektide seas on ka hambaravikabinet ja selle sisustus, rändkauplus, õmblus- ja puutöökoda, krematoorium, käsitöökeskusi ja palju muud.

Toetuse määramise otsused teeb PRIA jaanuarikuu keskel. Seejärel tuleb toetuse saajatel investeeringuobjektid hiljemalt 2014. aasta lõpuks valmis saada ning raha kättesaamiseks kuludeklaratsioonid PRIAsse esitada.