„Meie sügava silmavaatega lustakates toonides kangelaslehm ei jäta ühtegi möödujat ükskõikseks. Seetõttu kutsume kõiki üles ka julgelt lehmaga koos pilti tegema ja lapsed võivad vanemate järelvalvel ka lehmale selga ronida. Kõigi vahel, kes postitavad järgmise kahe nädala jooksul sotsiaalmeediasse pildi lehmal figureerivate märksõnadega #PiimOnSuperHea ja #piimapokemon, loositakse välja külluslik auhinnakorv maitsvate piimatoodetega,“ rääkis Potisepp.

Rakvere on Toiduliidu piimalehma sihtkohtade seas väga eriline seetõttu, et linna tulek otsustati Toiduliidu Facebookis toimunud rahvahääletusel. „Enam kui kümnendik lehma asukohti pakkunud inimestest leidis, et parim koht meie piimalehmale oleks just Rakveres,“ sõnas Sirje Potisepp.

Tartu Kõrgema Kunstikooli skulptuuriosakonna meistri Lauri Tamme ja kunstnik Ülle Ottokari kätetööna valminud piimalehma skulptuur alustas oma ringreisi oma sünnilinnas, Tartus, misjärel veetis ta kaks nädalat Narvas Astri keskuse ees. Pärast Rakvere külastamist liigub lehm edasi Tallinna ning oma tänavuse tuuri lõpetab kangelaslik piimalehm Võrus.

Seda, et piim on lahutamatu osa igapäevasest toidu- ja joogimenüüst, toovad välja ka meditsiinidoktor Mihkel Zilmer ja Anne Lill oma raamatus „Normaalne joomine“.

„Piimast valmistatud joogipoolis on aina ja aina tagasi tõrjunud mitmesuguste aupaistesse tõstetud moejookide pealetunge, säilitades endiselt kõrgpositsiooni inimtoidu paremate toiduainete edetabelis,“ kirjutavad Mihkel Zilmer ja Anne Lill „Normaalse joomise“ käsiraamatus.