Trigon Agri nõukogu esimees Joakim Helenius märkis ettevõtte tulemusi kommenteerides, et need oleks võinud olla ettevõtte potentsiaali arvestades paremad, kuigi tegu oli esimese täisaastaga, mil ettevõte lõpetas puhaskasumis. Ettevõtte rahavoog oli möödunud aastal tugevalt positiivne, märkis ta.

Tulemusi parandas suurem saak hektari kohta ning kulude kontroll. Negatiivselt mõjutasid ettevõtet madal hinnatase firma toodetud kaupade turul ja keerulised ilmastikuolud lõikusperioodil.

Heleniuse selgitusel peab Trigon Agri kõnelusi "väga atraktiivse" ja suure põllumajandusettevõtte ostmiseks Venemaal, mis parandab ettevõtte hinnangul tema üldist tulemuslikkust ja logistikat. Kui protsess areneb plaanipäraselt, teatab Trigon Agri tehingust lähinädalatel.

Trigon Agri kinnitas taas, et soovib suurendada kasutuses oleva põllumaa pinna 2015. aastaks 200 000 hektarini. Aastavahetusel oli firma kasutuses maad 173 000 hektarit.

Mai lõpuks loodab ettevõte avalikustada ka info uutest piimafarmide omandamise tehingutest. Tehingud annavad tehnilise võimaluse piimakarja kasvatamiseks praeguselt 2100 lehmalt 11 000 lehmani lähema 3–4 aasta jooksul. Kui see eesmärk täitub, saab Trigon Agrist suurim piimatootja Euroopas, sealhulgas Venemaal, märkis ettevõte.

Piimafarmid kuuluvad Trigon Agri ainuomanduses olevale firmale Trigon Dairy Farming. Heleniuse selgitusel on käimas algstaadiumis kõnelused uute investoritega võimalike ühisinvesteeringute üle piimandusfirmasse.

Trigon Agri varade maht oli aastavahetusel 194,4 miljonit eurot võrreldes 148,1 miljoni euroga aasta varem.

Trigon Agri aktsiate turuväärtus on praegu veidi üle ühe miljardi euro.