Kuigi meie põllud teevad maailmarekordeid (ja põllumajandusministeeriumi fassaadil seisab kenasti uus nimesilt), on siiski mitut olulist lõiku põllu­majandusest tabanud terav kriis. Näeme oma silmaga muutusi toidu­laual, hindades ja senistes praktikates. Peame kõik senisest paremini aru saama, kui oluline on tõhus majan­damine maal ja maaga. Et põllu­majandus on meie jaoks erilise mõõtme ja tähen­dusega haru.

Meie tajume maamajanduse servatut tähtsust. Oleme otsustanud kord kuus ilmuvale väljaandele Maamajandus anda uut ja värskemat vormi.

Oleme Maamajanduse vastutava toimetaja Lii Sammleri vedamisel timminud väljaande struktuuri ja adressaati ning toonud sisse uusi vaatenurki, et saaksime paremini rõhu­tada parasjagu aktuaalseid teemasid ning esile tuua sõlmkohti ühes viidetega lahendustele.

Maamajandus on paik, kuhu koonduvad selle ala kõige asjatundlikumad vaated, kõige nutikamad kogemused, kõige edasi­viivam arutelu.

Maamajanduse roll on olla kõige sügavam välja­anne aktiivsele maaette­võtjale, suur- ja väike­tootjale, maamajanduse huvilisele. Siin on lood oma ala liidritelt ja spetsialistidelt ning lood oma ala liidritest ja spetsialistidest.

Maamajanduse teemale pöörame endiselt tähele­panu ka Maalehe külgedel. Sel sügisel selgitame taas välja aasta põllumehe. Toimub palju.

Head lugemist, head kaasalöömist!