“Väga paljud loomakasvatajad, kes olid mulle lubanud loomi Rakverre saata, müüsid loomad Türki,” nentis Kalle Kuusk. Tema sõnul ei jää praegu muud üle kui paluda koorma komplekteerimisel abi Läänemaa loomakasvatajatelt. Samas ei saa Kalle Kuuse sõnul ühelegi loomakasvatajale ette heita seda, et ta müüb oma loomad sellele, kes rohkem maksab. Pealegi pole loomakasvatajatel Rakvere lihatööstusega mingeid lepinguid, leping on lihaveisekasvatajate seltsil.

Sel aastal on Saaremaalt Türki viidud ligemale 150 looma. Viimati olid kokkuostjad Saaremaal augusti esimesel poolel. Läbi sõideti 11 talu ja valiti välja 50 lihaveise pulli, kellest tänaseks on Türki viidud 33, ülejäänud jäid ootama sügisest äravedu. Uuesti on kokkuostjad Saaremaal oktoobris ja siis tahavad nad saada alla aastaseid loomi kaaluga 150–300 kilogrammi.

Türklased maksavad näiteks 600-kilose lihatõugu tapapulli eluskaalu kilogrammi eest 1,95 eurot, mis teeb 1170 eurot looma eest. Rakvere lihakombinaat maksab samas kaalus keskmisse lihakusklassi kuuluva looma lihakilogrammi eest 2,95 eurot, mis kokkuvõttes tuleb looma kohta laias laastus 150 eurot vähem.

Pikemalt saab probleemist lugeda Saarte Häälest.