Toona avaldas suurima võlausaldaja Maaelu Edendamise Sihtasutuse esindaja finantsjuht Ardo Nõmm lootust, et ehk ostab keegi Korneli pereliikmetest talupidamise pankrotipesast välja, sest võõral oleks mõne osa eraldi ostmine üpris keeruline. On ju Soone talus traditsioonilise talupidamisena ühendatud nii tootmine kui taluelu.

Nii ka läks – Sirje Korneli tütar Kätlin Tomband omandas OÜ Liisupiim kaudu Soone talu lauda koos loomade, tehnika ja maaga umbes 500 000 euro eest. Talu ostuks on OÜ Liisupiim laenanud raha Tallinna Äripangast läbi TBB Liisingu ASi.

Kätlin Tomband koos abikaasa Markoga on juba aastaid töötanud Soone talus, tütre pere elab Soone talu lähistel omaette majas, millel ei lasu pankrotivõlad.

Soone talu endine perenaine Sirje Kornel, kes kogus omal ajal tuntust, kui ehitas 2007. aastal ainulaadse kahekordse pakettakendega sooja lauda, on praegu haiglaravil ega taha enam midagi ajakirjandusele kommenteerida.

“Inimene pole rauast, jätke mind rahule, ma tahan terveks saada ja edasi elada,” teatab Soone talu endine perenaine lühidalt. Samamoodi ei soovi avalikkuse ees sõna võtta ka Korneli tütar.

Samas toob Sirje Kornel esile, et kogu nende pere on kogu aeg rasket maatööd teinud, ausalt raha teeninud ja riigimakse maksnud.

Suuremad võlausaldajad on Soone talu pankrotis Maaelu Edendamise Sihtasutus (MES) ja Nordea pank.

"Meie kaotame umbes poole Soone talule väljaantud laenust, see läheb kahjumisse. Oma rahast saame tagasi vaid 45%,” kommenteerib MESi juhatuse esimees Raul Rosenberg.

MESi nõue oli pankroti algatamisel 2010. aastal umbes 17 mln krooni (üle 1 mln euro).