Toetust võib saada nii toorpiima töötlemiseks ja turustamiseks vajalikeks ehitisteks kui ka sinna seadmete soetamiseks. Koos avaldusega pidid taotlejad esitama äriplaani, finantsprognoosid, hindamiskriteeriumi täitmise tõendamiseks asjakohased lepingud ja müügiarved ning veel mitmesuguseid dokumente sõltuvalt projekti sisust.

PRIA ülesanne on lisaks esitatud taotluste nõuetekohasuse kontrollimisele ka hindamiskomisjoni moodustamine ja selle töö koordineerimine. Hindamiskriteeriumid on sätestatud meetme määruses.

“15-miljoni eurose toetuse abil uue suure ühistulise piimatööstuse rajamine mõjutab tulevikus kindlasti oluliselt kogu Eesti piimasektorit,“ tõdeb PRIA peadirektori asetäitja Jaanus Hämmal. Väga oluline on toetusesaaja otsustamisel hindamiskomisjoni roll ja sellepärast tahab PRIA kaasata hindamiskomisjoni töösse erinevate valdkondade esindajaid, et oleks kaetud kõik vajalikud kompetentsid lõppotsuse tegemisel. Soovime kaasata hindamiskomisjoni ka väliseksperdi, praegu käivad selleks läbirääkimised.

„Kuna tegemist on väga olulise projektiga põllumajandussektorile, siis peame oluliseks kogu hindamisprotsessi läbipaistvust õigusaktides lubatud ulatuses ning erinevatest valdkondadest asjatundjate ja koostööpartnerite kaasamist,“ rõhutas Jaanus Hämmal.

Uudiseid hindamiskomisjoni töö ja taotluste menetlemise käigu kohta avaldab PRIA edaspidi oma kodulehel www.pria.ee.

Otsused suurprojekti toetuse kohta tuleb teha 29. juuniks. Seejärel algab toetusesaaja jaoks teine dokumentide esitamise etapp – 18 kuu jooksul tuleb esitada planeeritud töödega seotud pakkumiskutsed ja hinnapakkumised, ehitusdokumentatsioon jne. Kui neid tähtajaks ei laeku või ei vasta need nõuetele, siis võib PRIA toetuse määramise otsuse tühistada ja määrata toetuse paremusjärjestuses järgmisele taotlejale.