Pinnase tasandamine on keeruline, nõuab aega ja raha. Parim lahendus oleks vältida roobaste tekkimist.

- Kui roopad on tekkinud, on parim aeg nende tasandamiseks kas kevad enne taimkatte hoogsat kasvu või kohe roobaste tekkimise järel.

- Esimene ja põhiline asi: seisev vesi tuleb roobastest võimalusel ära juhtida. Nii saab loodus roobaste likvideerimisele kiiremini kaasa aidata.

- Raielangil tuleb roobaste servad roobaste põhja lükata. Kui roopad lageraielangil on suured ja sügavad, tuleb appi võtta ekskavaator planeerimiskopaga.

- Kui langi pindalast on roopaliseks sõidetud alla 20%, võib selle jätta ka tasandamata, kuid ala ei kasvata siis ka metsa täie võimsusega ja uue metspõlve rajamine on raskem.

- Ideaalset pilti on väga raske saavutada. Kui algselt üle poolemeetrise sügavusega roopad suudetakse tasandada 20–30cm sujuvateks lohkudeks, on tulemus hea.

- Hooldusraielankidel on roopaid likvideerida keerulisem, sest kasvama jäänud puude juuri vigastada ei tohi. Kõige tundlikumad on kuusepuistud.

- Kui roopad on kruusakattega metsateel, tuleb see esimesel võimalusel hööveldada, vajadusel kruusa juurde tuua. Tee servadesse ei tohi jääda hööveldamise valli, mis hakkab takistama vee äravoolu.

- Metsasihtidel ja -radadel, mis saavad kannatada kokkuveol, kehtib taas see, et seisev vesi tuleks ära juhtida. Kui tasandamisel jääb labidast väheks ja siht kannab, on abi ka hööveldamisest või buldooseriteraga tasandamisest. Kui roopad on sügavamad, tuleb appi võtta ekskavaator. Siis on mõttekas kogu metsasiht läbi kaevata ja tasandada.

- Ka sihi serval asuv kraav tuleks kaevata sinna surutud mullast tühjaks ja see tagasi sihile tõsta. Tasandatud siht peaks saama vähemalt ühe suve seista, et taimkate saaks taastuda.

- Kui metsatee asemel on juba lausa jõgi, tasub küsida eraldi nõu elukutselistelt metsakasvatajatelt või metsakuivenduse asjatundjailt.