Masin kiletab silorullid kohe pärast pressimist, millega õhu juurdepääs ja vale käärimine on välistatud. Kile saab kokkupressitud rullile kohe peale ning pärast pressimist ja enne kiletamist ei liigutata rulli ühest asukohast teise. Seega polegi sellist aega, mil rull seisaks niisama ilma kileta, paisuks ning võtaks õhku uuesti sisse.

Põimmasin Taarup BIO maksab pisut rohkem kui samaväärne rullpress ja kahe satelliidiga kiletaja kokku. Kuid rullsilo valmistamine uudse masinaga tuleb odavam, sest enam pole vaja kaht meest ja kaht traktorit.

Lisaks aitab see press-kiletaja raha kokku hoida tänu sellele, et võrku kulub vähem. Taarup BIO kasutab iga rulli köitmiseks seda 1,5 ringi, tavapressid aga 2,5 ringi. Masinat on võimalik kasutada ka põhu pressimiseks, sest kiletaja saab välja lülitada.

Kiletamise ajal tõuseb masina kaas üles, seega on protsess hästi jälgitav. Rull kaetakse kuuekordse kilega ca 15 sekundiga.

Ilusa silorulli tagab ka madal mahalaadimise kõrgus. Lisaseadmena on võimalik tellida rulli püstikeeramise seade.

Koguri peenestil on 14 või 23 nuga, koguri laius on siis vastavalt kas 2,1 või 2,3 m.

Press-kiletaja Taarup BIO sobib hästi taludele, kuid ka ettevõtetele, kus rullsilo valmistatakse täiendusena hoidlatesse sileerimisele. Masin on kompaktne ja sellega on lihtne manööverdada. Samuti ei talla BIO põldu liiga palju, sest kaalub ainult 3250 kg. Oluline on veel asjaolu, et selle masinaga töötamiseks pole vaja kallist ja võimast traktorit - BIO jõuvajadus on ainult 100-110 hj.

Masinat toodab Kverneland Group oma tehases Hollandis. BIO-sid on müüdud üle maailma, ka Ameerikasse ja Uus-Meremaale. Euroopas töötab rohkem kui 1300 sellist masinat, suur osa neist Rootsis, Norras ja Taanis.

Eestis liisis esimese BIO endale OÜ Vaigu Farm Viljandimaal juba aastal 2002. Peremees Argo Tamm kasutab masinat siiani. Traktoriks on 105-hobujõuline McCormick.

Lisaks on Eestis Taarup BIO-d töötamas veel Järvamaal, Saaremaal ja Hiiumaal.

Tänaseks on BIO-t oluliselt täiendatud ning praegu kannab mudel nimetust BIO+. Masinal tugevdati raami, kasutusele võeti kõrgema kvaliteediga laagrid, täiustati määrimissüsteemi. Kambri sisekülgedele paigaldatavad plastist plaadid on nüüd standardvarustuses, et masina jõuvajadust veelgi vähendada.

Lisaks on masinat muudetud kiiremaks. Kiletaja teeb kuni 50 pööret minutis. Kiletamisprotsess saab alguse juba siis, kui kaas hakkab üles tõusma; ka kaane langetamine algab varem. Heades tingimustes võib kogenud juht teha uue BIO+ masinaga isegi kuni 40 rulli tunnis.

Uuele mudelile saab tellida mitmeid uusi lisaseadmeid, mis muudavad töötamise veelgi mugavamaks ja efektiivsemaks. Näiteks ei pea kiletamist pooleli jätma, kui kahest kilerullist üks katkeb või lõpeb. Tööd saab kohe jätkata, sest süsteem jätab katkemise koha meelde. Lihtsalt mähkurid hakkavad pöörlema poole aeglasemalt ning kiletamine lõpetatakse ühe kilerulliga.

Vaata lähemalt Maamajanduse mainumbrist.