Loomaarst Ulvi Martin õpetab alates 2001. aastast Järvamaa Kutsehariduskeskuses hobuhooldajatele ja hobumajanduse ning loomaarsti abilise eriala õpilastele veterinaaria üldainete raames hobuste tervishoidu ja taastootmist. Aine hõlmab hobuse seisundi vaatlust, haiguste äratundmist ja järglaste saamist.

„Meie kooli väärtus on selles, et saime kuueaastase akrediteerimise, ja õpetamas käib meil palju ka külalisõpetajaid, kelle tööd ma koos põllumajandusosakonna juhataja Külli Marrandiga koordineerin,“ selgitab Martin.

Õppetööga on ta seotud sügistalvisel perioodil. Kevadel ja suvel aga tegeleb enam loomaarstipraksisega, andes hobustele günekoloogilist ja sünnitusabi.

„Suvist pikka puhkust, mida õpetajatöö lisaväärtuseks peetakse, minul ei ole. Aga see sobib mulle väga hästi. Günekoloogi töö on õpetajaameti kõrval omamoodi puhkuseks.“

Sageli viivad patsientide külastamise visiidid Ulvi Martinit ka lõunapoolse naabrite juurde Lätti ja Leetu. Alles mõni päev tagasi saabus ta Leedust, kus käis kontrollimas ühe kasvanduse märade tiinuste arenemist.

Arstitöö võluks peab Ulvi Martin probleemide lahendamist ja tulemuste saavutamist, õpetajana naudib võimalust teadmisi-oskusi jagada ning kujundada eetilist suhtumist loomadesse.

„Askeldamine on minu jaoks normaalne elustiil. Igaühel meist siin elus on oma tee, mõnel sirgem, mõnel kurvikam,“ sõnab Ulvi Martin ning lisab, et on oma ametialaste valikutega väga rahul. Seda tõendavad ka tunnustused.