"Misasi on kanade elu rikastamine?" küsis Pat Roberts mõni aeg tagasi USA põllumajandusajakirjanike ees seistes irooniliselt. "Võiks olla jooga, aga sellega läheb raskeks. Videomängud? Sport? Gurmeetoit? Minu arvates on parim, mida me teha saame, et kanu õnnelikumaks muuta, siiski muusika. Ray Price on ilmselt sobiv. Prince kindlasti mitte. Igal juhul midagi hoogsat."

Viimase 15 aasta jooksul, mil Roberts on senatisse kuulunud, pole ta 2/3 põllumajanduskomitee istungitest osalenud. See võib olla ka põhjus, miks tema teadmised kanade heaolust on "pisut puudulikud", kirjutab moderfarmer.com.

Seda, et kanad kannatavad halbades elutingimustes stressi käes, mis toob tervist laastavad haigused, vähese munatoodangu, sulgede kaotamise ja varajase surma, Roberts ei tea.

Eriti ilkuv oli sentaator nõude suhtes, et kanad peavad saama mullas-liivas siblida. Praegu on USA-s paljudes mahekanalates lindudel küll väljapääs värske õhu kätte, kuid pinnas on betoneeritud või puiduga kaetud. Liiva- ja mullavannide võtmine on aga kanade jaoks elulise tähtsusega, see annab neile parema tervise.

Portaal osutab sellelegi, et Pat Robertsi ettepanekul on viimase viie aasta jooksul põllumajandus ilma jäänud 850 000 dollarist. Mõned suured farmid oleks selle eest kindlasti kanade elutingimusi parandada saanud.