Märgistuselt leiab ka info sisselülitatud teleri energiatarbimise kohta vattides (W) ja kilovatt-tundides aastas (kWh/a). Nõnda saab ostja lisaks soetushinnale võrrelda, kui suured saavad olema reaalsed kasutuskulud energiale iga teleri puhul. Näiteks kulutab A-klassi teler (tarbib aastas 53 kWh) C-klassi telerist (tarbib aastas 115 kWh) 10 aasta jooksul 100 euro jagu vähem elektrit. Elektrihindade tõustes muutub kokkuhoid veelgi suuremaks.

Eesti müügivõrgus pakutavate tüüpiliste LCD või plasma telerite energiaklassiks on C või D. A ja A+ energiaklassi väärivaid telereid on meie poelettidel veel võrdlemisi vähe.

Euroopa Liidu ökodisaini nõuete direktiivi järgi peavad tootjad järkjärguliselt vähendama uute telerite töö, ooterežiimi ja väljalülitatud seisundi energiatarbimist.

Alates selle aasta 20. augustist ei tohi näiteks telerite ooterežiimi energiatarve ületada 0,5 W või 1 W, kui teler edastab teavet nagu näiteks kellaeg. Vanematel kineskoopmudelitel on ooterežiimi tarve tihti isegi 10-15W. Arvestades, et ooterežiimi 1 vatt tähendab aastas ligi 1 eurost kulu, võib vanemate ja uuemate telerite ooterežiimide aastase energiatarbimise erinevus olla rahas 10-15 eurot.