Kui pärast paari-kolmekiloste havide väljatõmbamist uuesti lant vette lendas, tundis Avo järsku tõmmet, vahendab Kanepi valla kultuuri- ja spordinõunik Ülle Sillamäe portaalis purika püüdmist.

„Nii, nüüd on mõni 8-kilone purikas landi küljes,“ mõtles mees. Avo teab, et spinninguga võib landi otsa trehvata vahest kuni 10-kilone purakas, aga suuremad kalad tuuakse ikka võrgu- või noodapüügiga kaldale. Harva juhtuvat isegi elukutseliste kalurite paati nõnda võimast uimelist.

Kala võitles vapralt, aega kulus umbes 15-20 minutit, enne kui kahvaga kala juurde pääses. Ega sellestki suurt abi polnud, sest kahva sisse mahtus kala ainult peadpidi, nüüd tuli appi võtta ka teine käsi ja purakas nagu põrsas oskuslikult üle paadiserva tirida.

Avo ütleb, et sellise kala kättesaamine oli nagu lotovõit — see võis olla esimene juhus ja enam ei pruugi elus sellist juhust ette tulla. Aga mine sa tea…

Kala vanuseks arvas mees olevat umbes 10-15 aastat. Loomal võib vanuse hammaste järgi tuvastada, kaladel oskavad vanust määrata ainult spetsialistid. Aga pannile ei pane sellist purakat ükski kokk, sest liha on tuim ja puitunud, küll aga sai pere tükiks ajaks maitsvat havikonservi.