„Tänaseks oleme maaelu arengukava rakendanud juba rohkem kui 5 aastat ja senise kogemuse põhjal on hästi näha, milliste meetmete puhul on vahendeid kasutatud vähem aktiivselt ning millised meetmed vajaksid lisavahendeid,“ ütles põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder. „Eelarvete ümbertõstmine aitab tagada vahendite kasutamise programmiperioodi lõpuks ning seeläbi ka maaelu arengukava eesmärkide parema täitmise.“

Olulisemad muudatused MAK 2007-2013 meetmete eelarvetes on järgnevad:

- Meetme 1.3 “Nõuandesüsteemi ja -teenuste toetamine” kogueelarvet suurendatakse 600 000 euro võrra.
- Meetme 1.2 “Noorte põllumajandustootjate tegevuse alustamine” kogueelarvet suurendatakse 5 miljoni euro võrra.
- Meetme 1.8 “Põllu- ja metsamajanduse infrastruktuur” kogueelarvet suurendatakse 6,4 miljoni euro võrra, millega kaasneb ka uue taotlusvooru lisandumine 2012. aasta oktoobris.
- Meetme 3.1 “Majandustegevuse mitmekesistamine maapiirkonnas” eelarvet suurendatakse 5 miljoni euro võrra ning meetme raames luuakse uus bioenergia-alaste investeeringute alameede.

Vahendid nimetatud meetmete eelarvete suurendamiseks tulevad arengukava siseselt seni vähem aktiivse rahakasutusega meetmete arvelt. Juuni lõpuks oli arengukava 935 miljoni euro suurusest eelarvest 81% kohustustega kaetud ning 59% ka reaalselt toetuse saajatele välja makstud. Arengukava vahendeid on võimalik kasutada kuni 2015. aasta lõpuni.

Valitsus on varasemalt muutnud arengukava viis ning strateegiat kolm korda.