Toetuse üldeesmärk on põllumajandustoodetele lisandväärtuse andmine, nende toodete töötlejate konkurentsivõime tõstmine ja esmatootjate aktiivsem osalemine põllumajandustoodete töötlemises.
Toetust sai taotleda toodete töötlemiseks või töötlemiseks ja turustamiseks vajaliku seadme ostmiseks või ehitamiseks.

Toetust antakse üldjuhul kuni 40 protsenti toetatava tegevuse abikõlbliku kulu maksumusest. Kui taotleja on tunnustatud mahepõllumajanduse valdkonnas ja kavandatava investeeringu eesmärk on mahepõllumajanduslike toodete töötlemine või töötlemine ja turustamine, siis suurendatakse toetuse määra viie protsendipunkti võrra. Toetuse maksimaalne suurus kogu arengukava programmiperioodi jooksul on 500 000 eurot ühe taotleja kohta.

Toetusmeetme jaoks 2014 – 2020 programmperioodiks kavandatud eelarve on 25,5 miljonit eurot, millest 2015. aasta taotlusvooruks on kavandatud 7,4 miljonit eurot.

PRIA hindab taotlusi meetmemääruse lisas sätestatud hindamiskriteeriumide alusel ja kontrollib kõigi vähemalt minimaalse hindepunktide summa saanud ning eelarve piiresse mahtuvate taotluste nõuetele vastavust ja esitatud andmete õigsust. PRIA rahuldab kõik nõuetele vastavad taotlused, mis on saanud vähemalt minimaalse hindepunktide summa ning mis mahuvad paremusjärjestuses eelarve piiresse. PRIA teeb otsused 5. novembriks 2015.

Mikro- ja väikeettevõtjate põllumajandustoodete töötlemise ning turustamise investeeringutoetust antakse Eesti Maaelu Arengukava (MAK) 2014-2020 alusel ja väljamaksed tehakse Maaelu Arengu Euroopa Põllumajandusfondist (EAFRD) ning riigieelarvest.