Juustumeister koolitab Eesti juustutootjaid juba teist aastat: seekord teeb Michel Lepage koolitust kahel päeval Nopri Talumeiereis ning ühel päeval Metsavenna talus, kus on rajamisel mahemeierei.
Marianne Mõttus Metsavenna talust ütles, et Lepage on nende jaoks õige inimene õigel ajal.

“Praegu on just see aeg, kui alustame väikeste katsepartiidega ja eksperdi abi on väga teretulnud. Tahame tulla turule uute kvaliteetsete mahepiimatoodetega,” lausus ta.

Esimese koolituspäeva õhtul degusteeriti ja hinnati Nopri talus Lepage’i juhtimisel Eesti väikemeiereide toodangut. Kohal oli üle 30 huvilise, kellest enamiku jaoks oli selline juustude hindamine esmakordne. Juustumeistri eelmise aasta visiidi ajal degusteeriti Nopri ja Esko talus prantsuse käsitöönduslikke juuste. Sama on plaanis korrata Lepage’i sügisese visiidi ajal.

“Et talumeiereid peavad tegelema eripäraste toodete valmistamisega, on ammu selge. Praegu tegeleme juba konkreetsete toodete arendamisega.
Täna valmib suurepärase meistri juhendamisel Nopris feta-tüüpi juust ja poolkõva pressjuust. Ees ootavad põnevad päevad teistes talumeiereides,” sõnas Nopri peremees Tiit Niilo.

Sügisel on plaanis õppereis Prantsusmaale ning koolitused Esko talus, Luke Farmimeiereis ja AS Saidafarmis.
Koolitusi korraldab Eesti Piimakäitlemistalude Liit koostöös Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutusega riigi poolt makstava turuarendustoetuse abil.