Taotlusvoor oli suunatud vaid seakasvatajatele, et aidata nende tootmishoonetes sigade Aafrika katku vältimiseks rakendada vajalikke täiendavaid kohustuslikke bioohutusnõudeid või selleks, et seakasvatus lõpetada ja enda majandustegevus ümber korraldada. Maaelu Arengukava 2014-2020 meetmest „Väikeste põllumajandusettevõtete arendamise toetus“ oli ühel taotlejal võimalik taotleda maksimaalselt 15 000 eurot toetust.

Esitatud 15 taotlustest rahuldati kaheksa kogusummas 120 000 eurot. Toetust saanud tootjatest kaks taotlejat plaanivad tõhustada bioohutusmeetmeid, ülejäänutel on eesmärk kavandada tegevus ümber ja alustada seakasvatuse asemel näiteks linnu-, lamba- või lihaveiste kasvatust. Selleks plaanitakse soetada tehnikat ning investeerida hoonete ja muu taristu laiendamiseks ning ümberehitamiseks.

Seitsme toetust mittesaanud taotluse puhul oli kahel juhul põhjuseks see, et tootjad olid meetme käesoleva aasta kevadel toimunud esimesest taotlusvoorust juba maksimummääras toetust saanud. Ülejäänud juhtudel oli toetuse mittesaamise põhjuseks määruse nõuetele mittevastamine – peamise põhjusena see, et tootjad ületasid määrusega sätestatud müügitulu piirnorme.

Väiketootjatele mõeldud toetusmeetmega samaaegselt oli võimalik sigade Aafrika katkuga seonduvalt toetust taotleda ka suurtootjatel. Toetust taotles 41 tootjat kokku 5 946 961 eurot.

Selle toetusmeetme menetlustoimingutega loodab PRIA valmis jõuda oktoobri lõpuks.