Kulumisvastane kaitse pika kasutusea jooksul, pikaajaline korrosioonivastane kaitse ja biolagunevus on ainult mõned näited nõuetest, mida peaks määrdeaine täitma.

Traktorid, ehitusmasinad ja muud sarnased sõidukid nõuavad järjest rohkem eri tüüpi ja eri kvaliteediga määrdeaineid, nagu nt mootoriõlisid, transmissiooniõlisid, õlisid märgpiduritele (ja siduritele), hüdro­õlisid ja määrdeid.

Traktorid töötavad väga erinevates ilmastikutingimustes. Seetõttu peavad määrded olema hea nakkuvusega ja veekindlad ning pakkuma tõhusat korrosioonivastast kaitset. Rääkides traktori hüdraulikast, peame mõistma, et tänapäevased hüdrosüsteemid on väga täpsed ja nendes kasutatav õli peab olema erakordselt puhas.

Et vähendada põllutöömasinate hoodluseks vajalike õlide arvu ja vale õli kasutamise võimalust, toodetakse ka universaalseid traktoriõlisid, mis täidavad nii mootori-, transmissiooni- kui ka hüdroõli nõudeid.

- THF – Tractor Hydraulic Fluid. Hüdroõlid traktoritele.

- TOU – Tractor Oil Universal. STOU õlide eelkäija. Transmissioonõli, mis on mõeldud ainult mehaanilistele ülekannetele, mitte hüdro- ja märgpidurisüsteemidele. Ei sobi uute vedukite märgpiduritele, mis vajavad vähest hooldust.

- STOU – Super Tractor Oil Universal. Põllutöömasinatele välja töötatud universaalsed õlid, mis on mõeldud kasutamiseks mootorites (turbolaadurita diisel ja turbodiisel), transmissioonides, hüdraulikas, diferentsiaalides, peaülekannetes, märgpidurites ja powershift-sidurites. Multiviskoossete õlidena peavad nad olema kasutatavad aasta ringi ja täitma kõiki nõudeid, mis on kehtestatud eraldi diiselmootori- ja transmissiooniõlidele ning hüdroõlidele.

Esimese põlvkonna STOUd olid SAE 15W-30 või 20W-30 õlid. Teise põlvkonna STOU õlid kuulusid viskoossusklassi SAE 10W-30, osaliselt ka SAE 10W-40 klassi. Tänapäevased STOU õlid vastavad SAE 10W-40, SAE 15W-40 ja SAE 5W-30 klassi nõuetele.

Universaalõlide eelised avalduvad ladustamisel ja traktorite hooldusel, kuna mitme õlisordi asemel saab kasutada üht multifunktsionaalset õli.

- UTTO – Universal Tractor Transmission Oil. Spetsiaalsed transmissiooniõlid. Mõeldud kasutamiseks transmissioonides, hüdraulikas, märgsidurites, -pidurites ning powershift-sidurites. Neid õlisid ei tohi kasutada mootorites.

UTTO õlid on enamasti saadaval viskoossusklassis SAE 10W-30 ja SAE 5W-20.

Praegune trend liigubki UTTO traktoriõlide suunas. Moodsate kõrgtehnoloogiliste traktorite mootorid esitavad sarnaselt suurte veoautodega kõrgeid nõudeid ning ka nende puhul on päevakorral saasteainete vähendamine heitgaasides. Need mootorid vajavad universaalõlide jaoks kättesaamatu jõudlusega määrdeaineid.

Addinoli tehnikadirektori Anna Murašina sõnul on tänapäevaste põllumajandustraktorite jõudlus kuni 600 hobujõudu ning koos traktorite jõudluse suurenemisega kasvab ka nende mass ja suureneb surve maapinnale, mis toob kaasa negatiivseid tagajärgi. Tema arvates on otstarbekam omada kaht traktorit, mille jõudlus on 300 hobujõudu ja mida juhib üks inimene (WiFi kaudu). Sellise tehnika mootorid vastavad eurostandardite väga rangetele nõuetele: neis kasutatakse kaht heitmete vähendamise tehnoloogiat: EGR (Exhaust Gas Recirculation – heitgaaside retsirkulatsioon) ja SCR (Selective Catalytic Reduction – valikuline katalüütiline reduktsioon). EGR-süsteemi puhul tuleb kasutada juba LE-õlisid.

Kuigi universaalõlidel on omad eelised, ei ole ühe õli kasutamine kõigis nendes süsteemides tehnika seisukohalt kõige parem lahendus, kuna mootori, transmissiooni ja hüdrosüsteemi tööpõhimõtted on erinevad. Universaalõli on kompromisslahendus. Õli, mis on arendatud konkreetsele süsteemile, arvestab süsteemi tööeripärasid ja seega lahendab talle püstitatud ülesanded kõige paremini.

Mootorid, jõuülekanded ja hüdrosüsteemid on kinnised süsteemid. Määrdeaine sihtotstarbelisel kasutamisel ei ole selle sattumine keskkonda tõenäoline. Tähelepanu tuleb pöörata sellele, et agregaat ei lekiks. Tähtis on õigeaegne hooldus ja remont ning asjatundlikult sooritatud õlivahetus. Vanaõli kõrvaldamine peab toimuma kooskõlas vanaõli käitlemist reguleeriva seadusega.