"Tutvustame hea meelega oma tegemisi kõikidele huvilistele, aga me soovime, et katsekeskuse töötajatega eelnevalt kokku lepitakse. Ükski põllumees ei soovi, et tema tööd rikutakse," sõnas ta.

Möödunud nädalal kirjutas Maaleht, et herneraksus käimine on ohtlik mitmes mõttes. Kuid sellest hoolimata on herneraksus käimine ja põldude tallamine suur probleem. Viimases hädas on mõned kasvatajad maasse löönud mürgi eest hoiatavad sildid.

Põllumees Madis Ajaotsa sõnul on mürk tegelikult vale termin – tegu on hoolikalt reguleeritud seire põhjal otsustatud taimekaitsevahendite kasutamisega.

Hernehaiguste vastu pritsitakse harilikult õitseajal ning olenevalt preparaadist on ooteaeg pärast seda kuni 30 päeva – hernekoristuseni.

“Kui inimesed enne söövad, eks see on nende isiklik probleem ja küllap see siis kõhuhädade näol tunda annab,” manitses Puhja kandi hernekasvataja Margus Klais Maalehe veergudel.

“Inimesed on julged – mina ei julgeks nosida, kui ma just ei teaks kindlalt, et tegu on mahepõlluga,” lisas agronoom Teele Vaarak.

PEA MEELES: Herneraksu minek on vargus
  • Enne põllule suundumist tuleks endale meelde tuletada, et tegu on võõra varaga.
  • Isegi luba küsima minnes on vaja arvestada, et omanikul on täielik õigus keelduda.
  • Varavastase süüteo eest võidakse karistusseadustiku kohaselt määrata rahaline karistus või kuni kolmeaastane vangistus.

Allikas: Õhtuleht, Maaleht