1) OÜ Obama on OÜ le Halinga teenuste osutamisel järginud pooltevahelisi lepinguid. Kokku oli lepinguid neli. Lepingud lõppesid kas tähtaja möödumisel, poolte kokkuleppel või OÜ Obama poolse ülesütlemisavaldusega. OÜ Halinga algatusel ühtegi lepingut ei lõpetatud. Viimase lepingu lõpetas OÜ Obama 23.11.2015 tehtud ülesütlemisavaldusega ja kuna etteteatamistähtaeg oli üks kuu, siis teenuste osutamine jätkus kuni lepingu lõppemiseni 23.12.2015.

2) Kuna OÜ Halinga jättis OÜ le Obama teenuste eest osaliselt tasumata, esitas OÜ Obama 27.01.2016 kohtule avalduse OÜ le Halinga ajutise pankrotihalduri määramiseks ja OÜ Halinga pankroti väljakuulutamiseks. Pärnu Maakohus OÜ Obama avaldust ei rahuldanud, OÜ Obama esitas seepeale määruskaebuse ja käesoleval ajal on asi Tallinna Ringkonnakohtu menetluses.

3) 11.02.2016 esitas OÜ Halinga Pärnu Maakohtule hagi OÜ Obama vastu teenuste eest tasutud summade tagastamise nõudega. Pärnu Maakohus ei võtnud hagi menetlusse, kuna see polnud kohtu hinnangul piisavalt põhjendatud. 01.03.2016 tehtud hagi menetlusse võtmisest keeldumise kohtumäärus on manuses.

4) 02.03.2016 esitas OÜ Halinga Harju Maakohtule uue hagi OÜ Obama vastu teenuste eest tasutud summade tagastamise nõudega. 28.03.2016 esitas OÜ Obama kohtule oma vastuväited hagile. Käesoleval ajal on menetlus pooleli.

5) OÜ Obama hinnangul on OÜ Halinga 15.04.2016 pressiteade koostatud eksitavalt. Teatest jääb mulje, nagu oleks tegemist artikliga, ja mõni väljaanne on selle avaldamisel jätnud kahetsusväärsel kombel selgelt välja toomata, et tegemist on ettevõtte pressiteatega. Lisaks tuleb märkida, et kuigi teate kontekstist võib välja lugeda, nagu oleks tegemist hagi kirjeldusega, ei ole OÜ Halinga oma 02.03.2016 hagiavalduses esitanud mingeid pretensioone Veikko Toomere tegevuse suhtes ega ole teda hagis üldse maininud. Samuti on hagis selgelt öeldud, et pooltevahelise lepingu ütles üles OÜ Obama, mitte aga OÜ Halinga.