Rõngu viljaterminal on teine põllumeeste ühistu KEVILI püstitatud terminal. Jaak Läänemets märkis, et Rõngu terminali ehitamisel rakendati kogemusi, mis saadud Lääne-Virumaal Roodeväljal tänaseks juba neli aastat tegutsenud terminalis. „Kahe viljaterminaliga suudame teenindada suuremat hulka põllumehi ja aidata oma liikmetel toodangut kasumlikult realiseerida, mis just tänavusel keeruka ilmastikuga aastal eriti teravalt esile tõuseb,” rääkis Jaak Läänemets.

Rõngu viljaterminal ehitati koostöös ASiga Nordecon Betoon, kellel on pikaajalised kogemused põllumajandusobjektide ehitamisel. ASi Nordecon Betoon juhatuse liige ja ehitusdirektor Magnus Velling selgitas: „Rõngu terminali ehitus on Nordecon Betooni jaoks KEVILIga juba mitmes koostööprojekt. Varasem kogemus oli ehitamisel suureks abiks, kuna viljakoristusaeg oli ukse ees ning ehitustempo kiire. Mul on hea meel, et objekt valmis kvaliteetselt ja õigeaegselt – vili ei pidanud jääma põllule.“

Rõngu viljaterminali ehitus läks maksma 8,66 miljonit eurot, millest 1 miljoni moodustas KEVILI liikmete omafinantseering, 1,6 miljonit PRIA toetus ning ülejäänu kaeti laenuga Swedbankist.