Praegu läheb Vatsliku talu 40-pealise maatõugu piimakarja 100-tonnine aastatoodang suuremas osas Saaremaa piimatööstusele, kuid suviti on aktiivsed kunded ka suvitajad, kirjutab Saarte Hääl.

Ahto Väli sõnul plaanib Vatsliku talu liikuda toorpiima tootmiselt sammu edasi ning hakata investeeringutoetuse abil Saaremaa koolidele ja lasteaedadele pastöriseeritud joogipiima tootma. Kui joogipiim tuuakse Saaremaale mandrilt, siis mahevõi tuleb sootuks Saksamaalt, mis tähendab, et ka see nišš on kohapeal täitmata. Seetõttu on Vatsliku talu võtnud nõuks hakata tootma ka mahevõid ning miks mitte ka jogurtit.

Talus on vilja all 30 ha maad, loomasöödaks kasvatatakse otra, kaera, nisu ja rukist. Mahetalu parim saak on 3,5 tonni otra hektarilt, mis on võrreldes sovhoosi ajal saadud 600 kiloga vägagi korralik. Põhilised märksõnad on külvikord ja loomasõnnik.

“Meie saagid on küll väikesed, aga me kulutame vähem ja tänu sellele on meie näitajad head,” sõnas Ahto Väli. “Nälga ei sure ja rikkaks ka ei saa.”