Kimalaste kasutamise eelised:

Kimalased on aktiivsed ka madalatel temperatuuridel ja pilvise ilmaga varahommikust hilisõhtuni. Kimalased lendavad +5º C õhutemperatuuriga, samas kui meemesilased lendavad kui temperatuur ületab +15º C. Kimalased suudavad ennast üles soojendada ning sõltuvad seetõttu päikese soojusest vähesel määral. Kimalased on aktiivsed ka päevadel, kui pilved katavad kuni 70% taevast. Meemesilased orienteeruvad päikese järgi ning seetõttu on nende aktiivsus pilvistel päevadel väiksem.

Kimalased lendavad ka tuulise ilmaga – nad peavad vastu tuulele, mille kiirus on kuni 20 m/s. Meemesilased lõpetavad lendamise juba siis, kui tuule kiiruseks on 5 m/s.

Kimalased ei ole agressiivsed.

Kimalastel puudub informatsiooni edastamise süsteem (nagu meilase tants). Kimalased ei anna teistele kimalastele teavet atraktiivsemate lillede ja õite kohta. Seetõttu jäävad kimalased rohkem kodu lähedale.

Kimalased kohanevad kiiremini. Kui kimalaste taru puuviljaaias teise kohta viia, kohanevad nad oma uue ümbruskonnaga kiiresti, sest neil on halb mälu.

Suurem ja kvaliteetsem puuviljasaak. Tänu suuremale ja karvasemale kehale on kimalased tõhusamad õietolmu edasikandjad. See on eriti tähtis risttolmlemise ja trploidsete sortide seisukohalt. Kimalased külastavad ka ühe lennu ajal rohkem õisi, mis suurendab risttolmeldamise võimalust.

Mitmekülgsed töölised. Lisaks avamaale töötavad kimalased väga tõhusalt ka kasvuhoonetes. Meemesilastele põhjustab selliste katete all olev hajutatud valgus orienteerumisprobleeme.