„Põllumehed on pankurite sõnul väga lojaalsed ja kohusetundlikud, põllumehed ei jäta kunagi oma võetud laenusid tagasi maksmata. Ma arvan, et sama käib ka põllumeeste isamaa-armastuse kohta. Põllumehed on Eesti riigile väga lojaalsed ja truud kodanikud, kuid tänasel päeval tundub, et tegemist on õnnetu armastusega, sest meie armastame oma isamaad ja tundub, et isamaa ei armasta meid,“ rõhutas Jaak Läänemets. Lisades, et praegu on loomakasvatajad – nii piimatootjad kui sealiha tootjad katastroofi äärel.

Tuntud teraviljakasvataja tuletas meelde, et põllumajandus on ju olnud läbi aegade meie piirkonnas, meie kultuuris üks alustalasid.

„Maaviljeluskultuur on üks lahutamatu osa Eesti rahvuskultuurist. Meil on olnud nii pikk maaviljeluse, põllupidamise ja karjakasvatuse ajalugu, nii et kuidagi ei saa sellist mõtetki pähe tulla, et me enam ühel päeval sellega ei tegele,“ rõhutas Läänemets.

Ta jätkas: „Meie klimaatiline ja geograafiline asukoht ju soosib seda, et me kasvatame karja ja vilja. Nii et ilma põllumajanduseta, ilma hooldatud, kultuuristatud maastikuta me ei kujuta elu Eestimaal ette.“