Tema tallis sirguv kolmeaastane Alice (sünd 27.03.2011, kõrb, i A Big
Boy, e Sayonara, ei Spartacus, omanik Gunnar Klettenberg) viis laupäeval koju nii parima kolmeaastase mära, parima mära kui Best in Show tiitli. Tänavune parim kolmeaastane täkk Salomon (sünd 15.04.2011, kõrb t, i Spartacus, e Novesta, ei Lux Z, omanik Gunnar Klettenberg) on samuti Klettenbergi kasvatatud. Tema saavutas ka päeva parima tulemuse - 62 punkti.

Alice'ist ühe võrra enam tunnustusi - parim täkk, parim kaheaastane täkk, takistussõidu tulevikulootus, publiku lemmik - jagati aga Kaasiku Talupidaja OÜ kasvatatud kaheaastasele täkule Carell N 2(sündinud 18.04.2012, kõrb, i Cornet`s Balou, e Horvaatia, ei Haydn, omanikud Kaasiku Talupidaja OÜ ja Honores OÜ).

Parima kaheaastase märana lahkus ülevaatuselt sama aretaja kasvandik Q Paravatti N (sündinud 24.04.2012, kõrb, i Quality Time, e Paravatti, ei Indoctro, omanik Kaasiku Talupidaja OÜ).

Koolisõidu tulevikulootuseks pärjati kaheaastane mära Smokey (sündinud 21.04.2012, kõrbkirju, i Sartors Serious Callers Only, e Amanda-Visenta, ei Amons, kasvatajad ja omanikud Marit Künnapuu ja Eerik Rebane).

Kui sul laupäeval Kurtnas käimata jäi, kuid eesti ratsaspordi tulevikulootusi siiski vaadata tahad, saad seda teha Spordikanali vahendusel, vaadates ülekande salvestust SIIT. Hobuste kohta jagab asjatundlikke kommentaare Eesti Sporthobuste Kasvatajate Seltsi juhatuse esimees Raigo Kollom.

Ülevaatuse protokolliga saad tutvuda SIIN.


NÄIDE EESTI SPORTHOBUSE HEADEST GEENIDEST

Kolmeaastase Alice'i sugupuu on muljetavaldav: tema isa on A Big Boy, kellega toonane omanik Heiti Hääl tegi 2009. aastal väidetavalt maailma ratsaspordi suurtehingu, mille käigus käidi asjatundjate sõnul välja kõigi aegade üks suurimaid summasid ratsahobuse eest.

Hobuse müügihinda ei avalikustatud, kuid ratsaspordiringkondades sahistati miljonitest eurodest. Olümpialootus A Big Boy ostjaks oli Aristoteles Onassise lapselaps Athina Onassis, uueks ratsanikuks meie esisõitja Rein Pilli asemel kahekordne meeskondlik olümpiapronks Alvaro de Miranda Neto. Londoni olümpiamängudele A Big Boy vigastuse tõttu siiski ei jõudnud.

A Big Boy poolvennaks oli kuueaastaste hobuste 2006. aasta maailmameister aga A Pikachu de Muze. 2008. aastal murdis ta kiirusparkuuris võisteldes jalaluu. Vigastus oli niivõrd tõsine, et hobuse elu päästa ei õnnestunud.

Nende mõlema - A Big Boy ja A Pikachu de Muze - isaks aga Belgia noorhobuste tšempion ning 2005. aasta Prantsusmaa meister Kannan. Kannani isa omakorda aga ratsaspordimaailmas (ka Eestis) hästi tuntud Voltaire.