Paarinädalase vaatlusperioodi põhjal, mil kaamera mägrauru ees on olnud, soovitab Tiit Hunt kaameral silm peal hoida eelkõige hommikul kella 5 ja 7 vahel ning õhtul kella 19 ja 21 vahel. Mägrakaamerat saab jälgida aadressil www.rmk.ee


Tiit Hundi sõnul hakkavad mägrad sigima, kui nende vanus on vähemalt kaks aastat. „Ehk ongi nende loomade puhul siin tegu äsja suguküpseks saanud noorpaariga, kes oma paaritumistoimingut ka otse kaamera ees näidanud on,“ arvas Tiit Hunt. Mäkrade jooksuaeg leiab aset enamasti aprillist juunini, kuid on üsna tavaline, et see kestab veel ka septembris. Hundi sõnul ei pruugi mäger poegida igal aastal.

Veebruari lõpust mai keskpaigani oli RMK looduskaamera hirvede söögiplatsi juures, 11 hirve kõrval jäid vaatevälja ka paar põtra, metskits, mõned metssead, kährikkoerade paar, rebane ja arvatavasti just praegu jälgitavad mägrad, kelle linnak asub kaamera eelmisest asupaigast ca 500 meetri kaugusel.

Veebikaamera ostu rahastas RMK. Selle seadistamine ja paigaldamine toimus koostöös Looduskalender.ee portaaliga. Hatcami poolt komplekteeritud tehniline süsteem hõlmab uue põlvkonna Mobotix veebikaamerat, kasutusel on infrapunavalgustid ja päikesepaneelidel põhinev iseseisev energialahendus. Videostriimi edastab mobiilimastide kaudu Teetormaja ja vaatajatele muudab nähtavaks EENet.